Ofta förknippar man Japan med pioner, körsbärsblom, lönnar och bonsaier. Men japaner har som vi plats för många fler växtgrupper i hjärtat. Rosor heter "bara" på japanska, och några parker har stora trädgårdar tillägnade enbart bara. Det finns även förädlare som tar fram japanska sorter som lämpar sig extra bra för klimatet.

Yatsu Rose Garden i Narashino

Yatsu Rose Garden öppnade upp sina portar 1988. Narashino ligger öster om Tokyo. Trädgården har över 6 300 rosbuskar fördelat över 700 olika arter och sorter. Nedan finns ett till klipp från Yatsu Rose Garden.

Yatsu Rose Garden

Keisei Rose Garden

En av de populäraste och största rosenträdgårdarna i Stortokyo är Keisei Rose Garden i Yachiyo City. Den tre hektar stora trädgården rymmer över 1 000 olika rosor. Här tar man även fram nya rosor, främst för att matcha det japanska klimatet och kulturen.

Kayoichou Park i Fukuoka City

Fukuoka ligger i södra Japan. Varje maj blommar 2 500 rosenbuskar i Kayoichou Park. I rosenträdgården bjuds det på 180 olika arter och sorter, mestadels moderna rosor.

Bagatelle Rose Garden i Kawazu, Shizuoka

Rosenträdgården är en replika av Bagatelle av Jocelen Janon i Paris. 1720 lät hertigen av Estree bygga ett hus och trädgård åt sin fru. Det blev sålt 50 år senare till Ludvig XVI bror. Idag visas 1 100 rosor upp, varav nästan en fjärdedel är gamla sorter som tagits fram före 1920. Bagatelle är registrerat som nationell samling av moderna rosor i Frankrike.

Fler filmer från Japan:

Blåregn som du sällan sett dem!

Dröm om sommaren – Zinniaträdgården i Fujimi Kogen Hananosato

Azaleaparken i Daikozenji, Japan

Sakura – körsbärsblomningen i Japan

Gå en trädgårdskurs på nätet!

Trädgårdskurs för nybörjare

Trädgård för nybörjare!

  • Lär dig hur du får en vackrare trädgård där något alltid blommar!
  • 18 lektioner om rabatter och köksträdgård – från grunden
  • Bekämpa skadedjur och gynna nyttodjur
  • Checklistor med årstidernas allra viktigaste göromål

Boka trädgårdskursen!