Ta in växter som inte är härdiga

Nu dröjer det inte länge förrän temperaturen närmar sig nollstrecket. Börja ta in pelargoner och fuchsior och and­ra växter som inte är vinterhärdiga. Vänta inte för länge om du vill spara dem till nästa sommar.

I norr är det hög tid, medan det kan dröja ännu ett tag längre söderut. Det känns lite vemodigt nu när de är som vackrast så låt dem gärna stå och blomma inne ett tag.

Om man inte har möjlighet att spara dem svalt och frostfritt vintertid kan man istället ta sticklingar. De brukar vara lättare att övervintra på fönsterbrädan, i alla fall pelargoner. Fuchsior trivs däremot inte i vårt torra inomhusklimat utan måste övervintra svalt.

Läs mer om hur du vinterförvarar och övervintrar dina raringar i faktabanken i Trädgårdsskötsel under bokstaven V som i Vinterförvaring och Ö som i Övervintring. Direktlänk till Vinterförvaring av Fuchsia.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday med 70% rabatt på 25 olika titlar! Se erbjudande!