Sammetstagetes 'Strawberry Blonde' har fyllda blommor, som varierar i färg från det gyllene spektrat av citron och apelsin, till det djupaste hallonröda, och däremellan de rosa persikotonerna. Perfekt mix för den som har svårt för orange och gult enbart.

Tagetes – inte bara orange och gul

Här kommer den klassiska gula och tvåfärgade sammetstagetes med ett nytt och sofistikerat utseende. De fyllda blommorna varierar i färg från gult och orange, till rött och så de läckra nya tonerna åt rosa. En planta kan ha flera nyanser. Som att äta en peach melba dessert!

Tagetes ‘Strawberry Blonde’ var ny på frömarknaden för några år sedan, men kommer nu att börja dyka upp som färdiga småplantor. Den klassiska goda doften från tagetes är påtaglig. Blommorna är ca 5 cm breda och plantan blir mellan 20-25 cm hög.

Ny tagetes 'Strawberry Blonde

Ny tagetes ‘Strawberry Blonde” har rosa toner och passar fint i både köksträdgården, kantväxt, solitär i kruka eller finrabatten.

Skötsel och användning av tagetes ‘Strawberry Blonde’

Som andra tagetes är ‘Strawberry Blonde’ anspråkslös och lättskött. De är vindtåliga, vill stå soligt och funkar i de flesta jordar så länge de är väldränerade. Planteras när det är frostfritt och blommar villigt hela sommaren. Vattna gärna med lite näring under blomperioden.

Tagetes ‘Strawberry Blonde’ är utmärkt som kantväxt och fungerar fint i köksträdgården, där den drar till sig pollinerare och samtidigt förvillar en del skadegörare. Samplantera med tomater för att hålla borta skadliga nematoder i jorden.

Varje planta grenar sig och med sitt täta växtsätt blir den fin i kruka. Plantera den separat eller ihop med höga perenner som plockar upp någon av färgerna i tagetesblommorna. Du kan även kontrastera med någon snygg djuplila stäppsalvia. Tagetes är annuell (ettårig) och kan med fördel läggas på komposten efter den långa säsongen.

FOTO: GASA young plants

Gå en trädgårdskurs på nätet!

Trädgårdskurs i att odla i pallkrage!

Lyckas med pallkragen

  • En onlinekurs i hur du får maximal skörd i en upphöjd bänk!
  • Film, fakta och checklistor för en lång, härlig odlingssäsong
  • 17 lektioner i hur du sår, vattnar, planterar och skördar + recept!

Boka trädgårdskursen!