Hur blir man av med katterna?

Katterna gräver upp mina tulpan- och hyacintlökar. Sommarblommor som jag planterar ut krafsar de upp med rötterna. Jag har försökt med peppar, blodmjöl och ammoniak, för att få bort katterna, men inget hjälper! Vad gör jag?

Svar: Det finns en effektiv och enkel rörelsedetektor som skrämmer bort katter, rådjur, harar och grävlingar. Skrämman heter Scare Crow och kopplas till vattenslangen. Ett skarpt ljud uppstår när en vattenstråle sprutar 10 meter framåt och över ett 13 meter brett område. Sprutan har effektivt hållit rådjur och katter borta från min tulpanrabatt. Enda problemet är att sent på hösten och tidigt på våren när det är risk för frost måste skrämman tas in så att den inte fryser sönder.

Andra skrämmor med högfrekventa ljud som ska skrämma bort just katter, är t ex Katt och Hundfritt från Silverline www.silverline.se och Cat Stop från www.schas.se som också har Scare Crow.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + sekatör från Fiskars & multisax för endast 179 kr. Köp nu!