Magiska höstfärger i Japan

Har man en gång sett en japansk lönn i sin höstskrud börjar man genast att fantisera om hur det ser ut i en skog av japanska lönnar. Men det finns fler träd och buskar som kan ge färghav i massor. Låt dig förföras av tre kortfilmer från Japan.

Ginkgo Avenue i Tokyo.

Troligtvis hittas de vackraste gyllene höstlöven längs Ginkgo Avenue, en gata som löper från Aoyama Dori till Meiji Jingu Gaein i Tokyo. Den 300 meter långa avenyn är berömd för sin ginkgoallé.

https://www.youtube.com/watch?v=MkZvVIgThP0

Kochia Hill i Hitachi Seaside Park (Hitachinaka)

Hitachi Seaside Park är 3,5 hektar stor blomsterpark och en enorm turistattraktion. Varje höst skiftar 36 000 sommarcypresser, Bassia scoparia (kochia eng.) färg från grönt till lysande rödcerise. På kullarna bredvid blommar samtidigt miljoner rosenskära, Cosmos bipinnatus.

Notis: Sommarcypresser är ettåriga och går att odla från frö här i Norden. Finns i flera välsorterade fröbutikers sortiment på nätet.

https://www.youtube.com/watch?v=XRiMS-2zkKA

Höst i Kyoto, Higashiyama Area

Östra delarna av Kyotos stadskärna kallas för Higashiyama, och är det populäraste turistområdet. I november peakar höstfärgerna. Det röda och orange bladverket bäddar in historiska tempel och kända arkitektoniska mästerverk.

https://www.youtube.com/watch?v=FXQVbSONEW0

Fler inspirerande Japanträdgårdar:

Blåregn som du sällan sett dem!

Dröm om sommaren - Zinniaträdgården i Fujimi Kogen Hananosato

Azaleaparken i Daikozenji, Japan

Sakura - körsbärsblomningen i Japan

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Odla ditt gröna intresse - läs Allt om Trädgård! Se erbjudande!