Mästarrabatten 2009

Blomskyar i himmelsblått möter klippta buxbomsklot. I rabatten Solbacken kontrasterar det vilda mot det kultiverade. En mild övergång från huset med dess uteplats till den omgivande naturen. Rabatten har vildflorkaraktär och passar för soligt läge.

För den trädgårdsintresserade allmänheten är landskapsarkitekt Torsten Wallin mest känd för sin egen trädgård på en ö i Stockholms yttre skärgård. Den öppnade han för oss alla genom sin bok Vildros och Kaprifol - Trädgården på ön, (2005). Till vardags är Torsten Wallin verksam vid avdelningen för Landskap och Miljö inom WSP i Stockholm.

Vårlökar i mästarrabatten

Silvriga, sträva gröna och rödtonade blad samverkar med stäppsalvians svarttonade stjälkar. Perennerna är planterade i stora långa grupper för att skapa lugn. Buxbomsklot kontrasterar de vajande lite vilda blommorna och gräsen. Dessa vintergröna växter ger en formstark struktur under vinterhalvåret. Tillsammans med halmgula prydnadsgräs, silvergrå överlevare och torkade bolltistlar är de en vacker vinterkomposition. Anlägg gärna trampgången med backtimjan, för att lättare komma åt att sköta rabatten.

Blå sommarskyar

Bakom Mästarrabatten står GRO Plantskolor - svenska detaljister och producenter av buskar, träd och perenner inom Gröna näringens riksorganisation - med stöd av International Flower Bulb Centre i Holland. På Mästarrabattens hemsida kan du läsa mer och ladda ner växtlistor och planteringsplaner för årets rabatt.

Fler Mästarrabatter

Mästarrabatten 2006

Mästarrabatten 2007

Mästarrabatten 2008

Mästarrabatten 2009

Mästarrabatten 2010

Mästarrabatten 2011

Mästarrabatten 2012

Mästarrabatten 2013

Mästarrabatten 2014

Mästarrabatten 2015

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + sekatör från Fiskars & multisax för endast 179 kr. Köp nu!