Vinterskydda genom täckning

På vissa platser kan kylan smälla till obarmhärtigt för känsliga eller nyplanterade växter. Om det inte finns ett snötäcke som skyddar kan man hjälpa växterna på traven genom att vintertäcka med olika material.

Vintertäck växter som har svårt att klara vintern på egen hand och kupa   upp jord eller täckbark kring rosplantor och andra känsliga växter.

Löv är också bra att vintertäcka med. Räfsa gärna in löv under täta buskpartier. Särskilt rododendron och andra ständigt gröna växter mår bra av att få jorden kring rötterna lövtäckt varje höst. Täcket sjunker ihop under vintern och förmultnar och du behöver inte ta bort det på våren.

 Vissa perenner som är känsliga för vinterfukt, som lewisia, ramonda, blå bergvallmo med flera, kan du täcka med en glas- eller plastskiva eller liknande så att de inte står för blött under vintern.

Det finns mycket mer tips att läsa i faktabanken om vintertäckning:

Vintertäckning, rosor

Vintertäckning, allmänt

Vinterskydd, perenner

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + sekatör från Fiskars & multisax för endast 179 kr. Köp nu!