Vinterskydda paddorna

Nu är det dags att se till att grodor och andra nyttiga trädgårdsdjur får en skön övervintringsplats. Ordna en härlig, öppen och inbjudande trädgårdskompost med ris och löv till igelkotten, kopparödlan, paddan och grodorna att övervintra i.

De är alla djur som hjälper oss att hålla efter sniglar och snäckor i trädgården sommartid. De är trädgårdens nyttiga djur. Glöm inte att sätta in lite vatten till de grodor och paddor som övervintrar i övervintringsväxthuset.

Se till så att paddor och grodor inte fryser ihjäl i dammen eller dammtunnan. Kratta, skrapa eller håva upp alla gamla växtrester, löv, barr och flytväxter som dött och sjunkit till botten så att djuren inte lockas dit. Paddor och grodor söker nämligen gärna sitt vinterkvarter bland växtresterna på botten. När dammen eller tunnan sedan fylls med regn och snö så bottenfryser den, och paddorna och grodorna fryser ihjäl.

FOTO: Colourbox

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + sekatör från Fiskars & multisax för endast 179 kr. Köp nu!