Tre nya blommande buskar

Den här hösten bjuder på många nya växter. Vi har plockat ut de mest frestande nyheterna att sätta i jorden nu. Blommande buskar ger höjd, struktur – och blomning!

1. Azalea, Rhododendron ’Weston Sparkler’

Blommar i juli med stora, mörkt rosa, doftande blommor med lätt fransig kant på kronbladen. Bladen är blanka och blågröna med silverfärgad undersida och med en mörk purpurfärg till hösten. Höjd ca 1,5 m efter tio år. Zon 5. (Plantagen.)

2. Pilbladsmagnolia, Magnolia salicifolia ’Wada’s Memory’

Rikblommande med vita fjärilslika väldoftande blommor i början av maj. Används som större buske eller mindre träd. Blir 4–5 m hög. Härdig upp till zon 4, men det finns uppgifter om att den odlas i zon 5. Framröstad som världens vackraste magnolia vid en magnoliakonferens i Cornwall. Bör vara krukodlad för bästa etablering. (Zetas.)

3. Schersmin, Philadelphus ’Orion’ E

Buske med en kompakt, rundad form. Blommar med rent vita, svagt doftande blommor. Höjd ca 2 m. Blomtid juni. Zon 4. E-planta (Plantagen.)

Här finns fler höstnyheter

Höstnyheter: växter för skugga

Höstnyheter: växter för soligt läge

Höstnyheter: perenner

Höstnyheter: lökväxter

Höstnyheter: rosor och klematis

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Trädgård här!