Alliumlökar – prydnad i alla rabatter. Stort sortiment i webbutiken!

Allium är ett tacksamt släkte att odla som prydnadsväxter i rabatt och kruka. De gillar soligt läge och är härdiga i stora delar av landet om jorden är väldränerad. Alliumlökar är mycket användbara som snittblommor. Har man problem med rådjur, kaniner och harar, så brukar dessa blomsterlökar lämnas ifred.

Honungslök Allium siculum, (alt. Nectaroscordum siculum). Honungslök får klockformade nickande blommor i grönt, lila och vitt på en hög stängel i maj-juni. Fin till snitt. Köp här!

Allium 'Gladiator'.  En alliumhybrid med mycket stora bollformade blommor som ger ett imponerande intryck. Fin i rabatter tillsammans med lägre perenner eller buskar. Blommar i juni. Köp här!

Fyrverkerilök Allium schubertii. Jättestort blomklot i purpur, som påminner om ett fyrverkeri. Planteras i september-december, blommar i maj-juli. Höjd 60 cm. Köp här!

Stort sortiment av Allium i webbutiken!

Stäpplök Allium christophii, (alt. A. albopilosum). Stäpplök med stadiga stjälkar. Ljuslila bollformade blommor i juni. Blommorna kan bli närmare 20 cm i diameter. Köp här!

Kvicklök Allium roseum och papperslök Allium amplectens. Väldigt vacker mix av två mycket populära alliumsorter. Kvicklök är en lågväxande fantastiskt vacker gammal art av vitlök. De söta rosa blommorna slår ut i en öppen klase. Papperslök är en ovanlig sort med vita blommor. Hållbar och mycket användbar i rabatter, gärna bland lägre perenner. Köp här!

Klotlök Allium sphaerocephalon. Klotlök med mörkröda vackra blommor. Väldigt effektfull i perennplanteringar. Höjd 50 cm. Köp här!

Svartlök Allium nigrum. Kallas för svartlök för att fruktämnet kan vara svart. Blommorna är vita och ca 10 cm stora. Blommar i juni-juli. Populär som snittblomma. Köp här!

Allium 'Globemaster'. En jättestor allium med blålila blomklot som kan bli 20 cm i diameter. Vacker snittblomma och torkad som eternell. Blommar i juni. Köp här!

Sandlök 'Hair' Allium vineale. Riktigt kul ögonhöjare för rabatt eller kruka. Egentligen är detta ingen blomma utan smålökar (bulbiller) som samlas i ett knippe på toppen. Blommar i maj-juli. Höjd 70 cm. Köp här!

Mer om allium:

Vilda, vackra och ätliga – 6 allium värda att börja odla!

Allium – lila klotlök för prydnad

Alliumlökar – prydnad i alla rabatter. Stort sortiment i webbutiken!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + fågelmatare & arbetshandskar för endast 179 kr. Köp nu!