Nya böcker – om dahlior och rosor

Läsvärda och givna nya favoriter till den gröna bokhyllan – svensk premiär för en bok om dahlior, och en bok som helt ägnas åt de engelska Austin-rosorna!

Dahlior av Elisabeth Svalin Gunnarsson (Natur och Kultur)

Faktiskt inget mindre än svensk premiär för en bok om dahlior! Och det passar ju bra – nu när dahlian blir mer och mer poppis. I boken kan man läsa om dahlians historia – hur den odlades i aztekernas trädgårdar på 1500-talet och sedan kom till Europa och blev blomman med stort B (i mitten av 1800-talet kunde en planta kosta en medelstor årslön!). Här finns också praktiska råd kring odling, skötsel, förökning med mera.

English Roses av David Austin (Garden Art Press)

För alla som är nyfikna på engelska rosor är David Austin rätt man att hålla i handen. Han är rosförädlaren som tagit fram de populära Austinrosorna och en av de stora inom rosvärlden. I denna bok (med engelsk text och skriven för engelska förhållanden) gör han ett urval av sina favoritsorter, ger odlingsråd och tips om förökning. 

 Utgåvan är en reviderad version av hans tidigare bok The Rose från 2008 och ges ut samtidigt som boken Old Roses, där David Austin skriver om gammaldags rosor. antiquecollectorsclub.com

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + sekatör från Fiskars & handskar för endast 179 kr. Köp nu!