Kärleksörtens blommor dör. Varför?

Min kärleksört som brukar blomma med rosa blommor verkar angripen av något, som jag inte kan se med blotta ögat. Blommorna verkar döda och är svarta och vissna. På några stjälkar förefaller blommorna i mitten av flocken vara friska men utmed kanterna är de svarta. Kärleksörten är placerad i skugga, omgiven av jättedaggkåpa, strutbräken och hosta. Jag undrar om du med ovanstående beskrivning som grund har erfarenhet av vad som kan ha förorsakat skadan?

Svar: Ganska säkert står din kärleksört för skuggigt och fuktigt. Daggkåpa, hosta och ormbunkar som grannar, tyder på att det är fel miljö för kärleksört. Kärleksört är extremt torktålig, och vill helst ha sol hela dagen och en sandig och mager, väldränerad jord. Flytta den nu eller tidigt på våren till en soligare plats så kommer du att ha en praktfull planta på sensommaren.

TEXT: Kenneth Nilsson

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + sekatör från Fiskars & multisax för endast 179 kr. Köp nu!