Två nya bambusorter!

Intresset för bambu ökar, och nya arter och sorter fyller på i växtbutikernas sortiment. Varierande färger, små eller stora blad – rassel och prassel från bambu i trädgården är både stämningsskapande och snyggt.

Fargesia jiuzhaigou är en ny, upp till fyra meter hög bambu med krångligt namn som lär uttalas något i stil med: ”ju-zie-go”, men brukar förkortas Jiu. Den har ett upprätt växtsätt med små gracila blad och bildar en tät tuva. Bamburören är först gröna för att med tiden bli vackert rödbruna och slutligen övergå i gulorange. Vackrast blir färgen om bambun får sol en del av dagen. Kan odlas till och med zon 2.

Ny bambu, Hibanobambusa tranquillans ’Shiroshima’.

Hibanobambusa tranquillans ’Shiroshima’ är en dekorativ, storbladig bambu från Japan med smala gröna rör med vit- och grönrandiga skyddsblad och stora, vackert vitbrokiga blad. En vädertålig bambu som trots stora blad sällan skadas utan håller sig fräsch hela året. Härdig i zon 1, eventuellt 2. Blir 2,5–4 meter hög.

Båda dessa nya bambu finns hos www.bluesage.se, som också har härdigare sorter.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + sekatör från Fiskars & multisax för endast 179 kr. Köp nu!