Höstnyheter: rosor och klematis

Den här hösten bjuder på många nya växter. Vi har plockat ut de mest frestande nyheterna att sätta i jorden nu. Rosor och klematis – en klassisk kombination!

1. Ros ’Snowdrift’

Vitblommande ros med fyllda blommor, kommer igen flera gånger under sommaren. Höjd ca 90–120 cm. Hör till den amerikanska rosserien Easy Elegance, som är blomvilliga, rotäkta och vinterhärdiga. De har dessutom god sjukdomsresistens och blommar vackert utan särskilt mycket skötsel. Zon 4. (Splendor plants.)

2. Ros ’Irma’

Buskros som blommar med ljust rosa, väldoftande blommor i juli–oktober. Bra motståndskraft mot rosrost och mjöldagg. Framtagen vid SLU Balsgård. Höjd ca 2 m. Zon 6. (Plantagen.)

3. Klematis ’Chili’

Klematis, Clematis ’Chili’. Små, fyllda blommor i vackra blå–blålila toner. Huvudblomningstid i maj–juni, men blommar om i augusti. Blommar på äldre ved och behöver därför inte beskäras. Om den blir för stor eller risig kan den klippas tillbaka. Trivs i sol–halvskugga i väldränerad trädgårdsjord. Blir ca 3 m hög. Zon  4 (5). Nyhet ur klematisförädlaren Magnus Johnssons fröselektioner. (Löta trädgårdscentrum.)

4. Ros ’The Wedgewood Rose’

Blommar med stora blommor i en mjukt rosa färg. God fruktig doft. En frisk och kraftig ros med mörkgrönt och glansigt bladverk som blommar en stor del av sommaren. Höjd ca 1,6 m. Zon 4. Ny sort från David Austin 2009. (Flora Linnea.)

Här finns fler höstnyheter

Höstnyheter: växter för soligt läge

Höstnyheter: växter för skugga

Höstnyheter: perenner

Höstnyheter: blommande buskar

Höstnyheter: lökväxter

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Trädgård här!