Guldbelönade växter – Fleuroselect 2011

Fleuroselects ”Gold Medal Award” som varje år delas ut till nya och särskilt odlingsvärda växter firar 40-årsjubileum. Årets pristagare är en lågväxande luktärt Lathyrus odoratus ’Villa Roma Scarlet’ och zinnia Zinnia marylandica ’Double Zahara Fire’.

Fleuroselects guldmedalj ges till prydnadsväxter som testats vid provodlingar runt om i Europa. Nya värdefulla egenskaper och utseende betygsätts, och de som får högsta betyg tilldelas den eftertraktade gulmedaljen. Vinnarna håller alltid hög kvalitet vad gäller pålitliga odlingsegenskaper, är friska och har ett vackert utseende.

Luktärt Lathyrus odoratus ’Villa Roma Scarlet’

Foto: aad van haaster

Lågväxande, kompakt och blomrik, passar på balkong och altan i kruka, ampel eller i en mindre rabatt, där det kan vara svårt att få plats med en högväxt och slingrande planta som kräver stöd. Så tidigt inomhus, eller direkt i trädgården sen vår. Blommar hela säsongen in på hösten. Höjd 25 cm, bredd 25 cm.

’Villa Roma Scarlet’ är den första i en serie, och kommer att kompletteras med ytterligare 7 olika färger.

Frö av ’Villa Roma Scarlet’ finns bl a hos:

Impecta, www.impecta.se

Rara Växter, www.raravaxter.com

Luktärt Lathyrus odoratus ’Villa Roma Scarlet’.

Zinnia marylandica (Zahara-serien) ’Double Zahara Fire’

Stora dubbla blommor i eldigt orange, trivs i ett soligt och torrt läge. Lång blomningsperiod hela sommaren. Bredd/höjd: drygt 30 cm.

Plantor kommer att finnas i växtbutikerna under våren.

Zinnia marylandica (Zahara-serien) ’Double Zahara Fire’ i rabatt.

Fleuroselect, www.fleuroselect.com

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + sekatör från Fiskars & multisax för endast 179 kr. Köp nu!