NYHET! Vinterhärdiga citrus för nordiskt klimat - nu i vår shop!

De små citrusträden av 'Nordetta' (C. x hybrida Nordetta-Gruppen), blir 1,5 m höga och är resultatet av flera års korsningar mellan den härdigare naturliga arten C. reticulata från bergstrakterna i sydvästra Yunnan och modernare hybriden C. × aurantium 'Limetta' från norra Italien. Frukterna är små och påminner om kumquats, men är sötare och saknar bitterheten. Klarar sig upp till zon 3 (i skyddade lägen zon 4)!

Visst vore det fantastisk om vi kunde odla citrus utomhus i Sverige i vårt kalla klimat. Tänk att kunna njuta en lite syrlig liten 'Nordetta', samtidigt som ett 'Ingrid Marie'. Att dessutom få ett tillskott i sortimentet vintergröna växter. Mmmm, härligt soligt!

'Nordetta', den första vinterhärdiga citrusen för nordiskt klimat!

I den bästa av världar hade vi redan haft den i vår webbshop....men nu är det bara ett önsketänkande från oss. Det råkar vara den dagen på året när man får hitta på lite bus. Och kanske skulle jag döpt min fantasiväxt till C. x hittepous aprilus 'Narretta'.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr + sekatör från Fiskars & handskar för endast 179 kr. Köp nu!