Gå en trädgårdskurs online – lärorikt, smidigt och jättekul!

Allt om Trädgårds populära trädgårdskurser ger dig fördjupad kunskap om beskärning, om fröförökning, om hur du odlar ekologiskt och giftfritt i köksträdgård, pallkrage och kruka och hur du får egen superjord genom kompostering. Med kurserna i ryggen ökar du skörden och blir säkrare. Du slipper göra de vanliga nybörjarmisstagen, som annars lätt gör att man tappar sugen. Lär dig att förstå din trädgård och allt blir så mycket enklare!

Våra kursledare har lång erfarenhet inom sina specialområden, och du har chansen att ställa frågor och diskutera med dem online under kursens gång. Det behövs inga förkunskaper för våra webbkurser, och du kan läsa flera parallellt. Kurserna genomför du när det passar dig – på datorn, surfplattan eller i mobilen. Låt kurserna följa hela din odlingssäsong, och hämta in kunskap allt eftersom du behöver den.

Här nedan ser du alla Allt om Trädgårds onlinekurser. Klicka och köp en kurs!

Trädgård för nybörjare

I vår webbkurs Trädgård för nybörjare berättar vi det mesta du behöver veta för att komma igång med ditt trädgårdsliv om du saknar kunskap. I din egen takt får du lära dig hur du ska tänka kring planering, design och växtval och hur det funkar med jord, gödsel, vatten, sådd och plantering. Vi går även igenom hur man anlägger rabatter och köksträdgård. Du får grundkunskaper i beskärning, och dessutom har vi ett kapitel om botanik och latin. Massa tips om hur du bekämpar skadedjur och gynnar nyttodjur i trädgården. Och så klart finns det checklistor med årstidernas alla viktigaste göromål!

Pris: 349 kr. Köp kursen här!


Odla i låda och pallkrage

Den här kursen leds av Annika Christensen. Hon bjuder på en samlad mängd av kunskap, erfarenheter, tips, bilder och filmer för att du ska kunna få ut maximalt med skörd, under så stor del av säsongen som möjligt. Allt från val och placering av lådor, till gödsling, vattning och kompostering. Men den röda tråden i kursen är att vi visar hur du med lite planering vid sådd och plantering, kan utnyttja utrymmet i lådorna så att det alltid finns något att skörda, från tidig vår till långt in på hösten. När du har gått kursen hoppas vi att det enda som begränsar dig är att du inte har tillräckligt många lådor att odla i.

Pris: 299 kr. Köp kursen här!


Odla tomater – allt du behöver veta

Webbkurs – odla tomater

Solvarma, saftiga, söta och helt odlade hemma. I växthus, på altan, i kruka och på friland. Här har Allt om Trädgårds medarbetare Ulla Hasselmark samlat allt du behöver veta om att odla tomater, kryddat med filmer och instruktioner om hur det verkligen går till. I vår webbkurs får du som deltagare  tillgång till ett unikt material och kan lära dig allt om favoritsorter och sådd – från vinter och vår, till sommar och höst.

Pris: 399 kr. Köp kursen här!


Så sköter du en hushålls- och trädgårdskompost

Stora kompostpaketet - onlinekurs

När du komposterar ditt avfall, istället för att slänga det gör du din trädgård, miljön och din plånbok en tjänst. Här får du tillgång till två kurser, en om hushållskompost och en om trädgårdskompost. Att göra mull av sina matrester i en hushållskompost är lättare än man tror. Du sluter kretsloppet och får kanonbra gödsel till din trädgård. Kompostera allt som din trädgård lämnar efter sig i form av överblommat, bortklippt och bortrensat. Gräs, perenner, sommarblommor, fallfrukt och till och med ogräs kan med rätt hantering bli till superfin mull som dina växter och din trädgård kommer att älska.

Din lärare är Gunnar Eriksson, biolog och ägare till Kompostcenter på Överjärva gård utanför Stockholm. Han är en eldsjäl och ofta anlitad expert i tidningar, på föreläsningar, mässor och tv.

Pris: 299 kr. Köp kurspaketet här!


Stora beskärningsskolan

Genom att beskära trädgårdens växter kan man stimulera dem att ge bättre avkastning i form av blomning, frukt och bär. Man kan även öka deras skönhetsvärde genom att förbättra form och utseende. Dessutom kan man undvika spridning av angrepp och sjukdomar genom att ta bort skadade och sjuka delar i tid. Många trädgårdsinnehavare känner sig osäkra och rädda att göra fel när det kommer till beskärning, men i Stora beskärningsskolan kommer du att få kunskaperna och självförtroendet att själv ta dig an beskärningen av växterna i din trädgård – och få ett lyckat resultat.

Pris: 349 kr. Köp kursen här!


Stora frökursen – för dig som vill odla från frö

Tänk dig en bok om allt du behöver veta om sådd, kryddad med filmer och instruktioner om hur det verkligen går till. Då har du vår webbkurs, där du som deltagare får tillgång till ett unikt material och kan lära dig allt om fröer och sådd – från vinter och vår, till sommar och höst. I din egen takt och så länge du själv vill. Du loggar in och arbetar från dator, telefon eller läsplatta. Du kan lägga upp bilder och diskutera dina frågor med Ulla och andra deltagare!

Pris: 399 kr. Köp kursen här!